Руският президент Владимир Путин не си е оставил никакви други пътища,

...
Руският президент Владимир Путин не си е оставил никакви други пътища,
Коментари Харесай

Проф. Бранислав Сланчев: Путин не си е оставил никакви други пътища, освен победа в Украйна

Руският президент Владимир Путин не си е оставил никакви други пътища, с изключение на да излезе с победа от Украйна. Всеки различен излаз от войната, с изключение на победа, ще докара до доста пагубни последици за съветската сфера на въздействие. 

Това мнение изрази пред БНР проф. Бранислав Сланчев, учител в Калифорнийския университет в Сан Диего.

" Опитът за блицкриг не беше презрян. Те сносно се оправиха в самото начало в действителност. Вярвам, че се провали в последна сметка, но дойдоха надали не на косъм най-малко до част от задачите си ", сподели той в предаването " Събота 150 ".

Според проф. Сланчев съветският президент е отлагал мобилизацията по разнообразни аргументи.

" Сега пристигна моментът, когато видяха, че не могат да се оправят. "

По думите му през миналите 6 месеца украинците са се подготвяли и не са изпратили главните си сили на фронта, " по тази причина отстъпваха бавно-бавно и се държаха за всеки град със зъби и нокти ".

Рискът да се употребява нуклеарно оръжие не е нулев, само че не е голям, счита проф. Бранислав Сланчев. Според него мобилизацията е знак, че съветската страна ще се опита да реши проблемите си по стандартен път.

" Реално видяно, няма да знаем до края на войната дали блъфира, или не. Аз считам, че не блъфира. Просто не е решил, че в този момент е моментът да го направи. Той просто не си е оставил никакви изходи. След анексациите той няма накъде да отстъпи. Трябва да вземе тези територии. Украинците няма да се съгласят на подобен мир, дори в случай че бъде използвано нуклеарно оръжие. "

Преподавателят разяснява, че " в случай че ще има нуклеарен гърмеж, той ще бъде по територията на Украйна, против украински войски " и няма да бъде показателен.

" Смятам, че при по-малък удар, отговорът ще бъде неядрен и ще бъде ориентиран към инсталациите, откъдето е създаден ударът и може да бъде малко уголемен. "

Бойните дейности през зимата би трябвало да се забавят поради атмосферните условия, уточни още в разбора си проф. Бранислав Сланчев. Затова и по думите му в този момент се прави опит да се реализиран позиции и " украинците напират доста, да вземат десния бряг на Днепър ", до момента в който руснаците желаят да предотвратят това " и да влязат в зимата с късмет да възобновят офанзивите пролетта ".

Москва се надява студената зима да разколебае европейската поддръжка за Украйна, която е " в извънредно положение стопански, надяват се, че ще има ерес след народа, че ще желаят да се сдобряват, тъй като всички мръзнат ", означи преподавателят и добави, че даже в подтекста на глобите Русия има " задоволително запаси да продължава войната доста време ".

Относно несъгласията за военната тактика на Москва Бранислав Сланчев счита, че " промяната на генералите ще може да уталожи малко пристрастеностите на тези хора, които считат, че не водим вярно войната ".

Войни като Втората международна, които приключват с цялостна капитулация и погром на някоя от страните, са редки – от порядъка на 25% за последните 200 и повече години, множеството войни свършват с контракт, напомни проф. Сланчев.

" Нито една от страните няма да може да вземе подобен превес, че да разбие другата изцяло. "

Той предвижда, че до момента в който Владимир Путин се намира в Кремъл, войната ще се стяга, а мир може да има, в случай че " си тръгне ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР